{ "title": "Fırında Sebzeli Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/firinda-sebzeli-kofte(1).JPG", "date": "21.01.2024 09:53:09", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Fırında sebzeli köfte, hazırlanması son derece kolay olan fırında sebzeli köfte yemeğini sevdikleriniz için kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Evde bulunan malzemeler ile hazırlanabilen fırında sebzeli köftenin püf noktası sebzelerin ve köftelerin çok ufak veya çok büyük parçalar da olmamasıdır. Sebzeler ve köfteler aynı büyüklükte olur ise yemeğin piştikten sonraki görüntüsü de o denli güzel olacaktır.

Fırında Sebzeli Köfte İçin Gerekli Malzemeleri

Köfte için
Diğer malzemeler
Üzeri için
Fırında Sebzeli Köfte Nasıl Yapılır?

Yemeğin hazırlanmasına ilk olarak köfte malzemeleri ile başlayın. Derin bir tabağın içerisine kıymayı ilave edin ve üzerine bir tane yumurtayı kırın. Yumurtanın üzerine de baharat, galeta unu, ince kıyım yapılmış maydanoz, ezilmiş sarımsak ve diğer malzemeleri ilave edip yoğurun. Köfteyi yoğurmadan önce elinizi sıvıyağ veya su ile ıslatmanız köftenin daha güzel yoğrulmasını sağlayacaktır. Köftenin iyi bir şekilde yoğrulması da lezzetinin daha güzel olması açısından son derece önemlidir. 5 dakika kadar yoğrulan köfte harcından ceviz iriliğinde parçalar kopartın ve yuvarlayın.

Hazırlanmış olan köfteleri yağlanmış ya da yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine birbirine çok yakın olmayacak şekilde dizin. Ardından patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı da aynı büyüklükte dilimleyip yıkayın ve köftelerin arasına yerleştirin. Domatesleri yıkadıktan sonra çok küçük olmayacak şekilde yarım ay biçimin de dilimleyip fırın tepsisine dizin. Yeşil biberler eğer çok ince ise ufaltmadan yemeğin üzerine yerleştirin. Lakin biber kalın ise ortadan ikiye dilimlemeniz daha hoş olacaktır. Hazırlanmış olan fırında sebzeli köfte yemeğinin sosunu hazırlamak için bir kâse sıcak suyun içerisine salçayı ilave edin ve çatal ile ezin. Salça homojen kıvama geldikten sonra içerisine sıvıyağ, tuz ve çok az baharat ilavesi yapıp karıştırın.

Hazırlanmış olan yemeğin sosunu fırında sebzeli köftelerin üzerine gezdirin. Eğer bu aşama da yemeğin suyu az gelmiş ise tepsinin kenarından sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Yemek fırında pişerken sonradan verdiğiniz sıcak su salçalı su ile karışacaktır. 250 derecelik fırında yemeği yaklaşık 30 dakika kadar pişirmek yeterli olacaktır. Sürenin ardından yemeği kontrol edin ve sebzeler ile köfteler istenilen kıvama gelmiş ise yemeği fırından alıp sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }