{ "title": "Fellah Köftesi", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/fellah-koftesi.jpg", "date": "20.01.2024 01:42:03", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Fellah köftesi, günümüzde insanların hem sıcak bir şekilde hem de soğuk bir şekilde tüketebildikleri mükemmel bir lezzettir. Sıcak ve soğuk olarak tüketildiğinde az da olsa farklı lezzetler alınabilen bu köfteyi, sizlerde damak zevkinize göre sıcak ya da soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz. Bu köfte bazı insanlar tarafından da salça ile hazırlanan sosu ile tüketilir. Bu şekilde de çok daha büyük bir lezzet eklenmiş olduğu için birçok kişi sevmektedir. Fellah köftesinin midesi zayıf olan insanlarda küçük yan etkileri bulunmaktadır. Çünkü hazmı son derece zor olan bu köfte mideyi biraz zorlayabilir. Bu nedenle fellah köftesini tüketirken kesinlikle dikkatli olmalısınız. Ana malzemesi bulgur ve un olan fellah köftesi, doğru hazırlandığında ve gerekli olan tüm malzemeler içerisine eklendiğinde oldukça lezzetli olur. Özellikle misafirleriniz için sofralarınızı şenlendirecek olan bu köfte birçok kişinin damak tadına uyacak ve insanların hoşuna gidecektir. Fellah köftesi, ülkemize has bir yemek olsa bile birçok kişi bu köftenin adını bile duymamıştır. Bu köfte yapılırken sarımsağını çok iyi ayarlamalısınız. Çünkü fellah köftesinin en büyük lezzetlerinden biri tabi ki içerisindeki sarımsağıdır. Genellikle bölgesel olarak özelliğini taşıyan ve aynı zamanda ülkemizin belli i bölgelerindeki insanların bildiği bu köfte için aşağıdaki malzemeler gerekecektir.

Fellah köftesi malzemeler
Yukarıda belirtilen malzemelerin hazırlanması sonrasında fellah köftesi yapılışına geçilebilir. Fellah köftesinin yapılışına çok özen gösterin ve gerekli şekli kesinlikle doğru vermeye çalışın. Aksi durumda yapmış olduğunuz fellah köftesi özgünlüğünü kaybederek farklı yemeklere benzeyebilir. Yapılış aşamasına geçmeden önce belirtmek isterim ki bu köfte içerisine koyacağınız tuz oranı da çok dikkat istemektedir. Tuz oranını doğru yakalamanız durumunda istediğiniz lezzete biraz daha yaklaşabilirsiniz.

Fellah köftesi nasıl yapılır?

Malzemelerde bahsetmiş olduğumuz bulguru bir su bardağı sıcak suyla ıslatın ve bir süre bekleyerek bu bulgurun tam olarak şişmesini sağlayın. Bulgur tam olarak şiştikten sonra bir kenara un, yumurta, salça ve diğer baharatları doğru oranlarda atarak bol bol bulgurla birlikte yoğurulur. Yoğurma işlemini uzun tutmanız tavsiye edilmektedir. Çünkü kısa süreli olan yoğurma işlemi lezzet kaybına neden olurken uzun süreli yoğurma işlemi bu sorunun ortaya çıkmasına neden olmaz.

Bu işlem sonrasında yoğurduğunuz hamurdan minik toplar yaparak parmağınızla bir tarafına bastırın ve bu şekilde şekillendirin. Bu şekillendirme ve yuvarlama işlemini tüm hamura uygulayın. Daha sonra ayrı bir tencere içerisine su, tuz ve biraz da sirke ekleyerek bol bol kaynatılır. Karışımınız kaynarken sizler de köftelerinizi içerisine ekleyin. Bu şekilde fellah köftesinin dağılmadan iyi bir şekilde haşlanmasını sağlayın.

Köfteleriniz kaynarken aynı zamanda sizlerde ayrı bir tava içerisinde sos hazırlamalısınız. Bunun için öncelikle domatesleri, iki diş sarımsağı, zeytinyağını ve maydanozu karıştırarak sos yapın. Maydanozu sosunuz içerisine dilimleyerek koymalısınız. Sosunuz hazırlandıktan sonra elimizde kalan bir diş sarımsağı da yoğurt içerisine ezerek koyduktan sonra bol bol çırpın. Köftenizi servis tabaklarına ekleyin ve üzerine yoğurdu ilave edin. Bu şekilde fellah köftesi hazır olur.

Afiyet olsun.
" } ] }