{ "title": "Etsiz İçli Köfte Tarifi", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/etsiz-icli-kofte-tarifi.gif", "date": "20.01.2024 03:23:00", "author": "Lale Bulduklu", "article": [ { "article": "Etsiz içli köfte tarifi özellikle içlik köfteyi sevip aynı zamanda et sevmeyen kişiler için son derece lezzetli bir tarif olup yapımı da oldukça kolaydır. Etsiz içli köfte yapacaksanız kıyma yerine lezzet vermek için farklı karışımlardan iç hazırlayabilirsiniz. Ben iç harcı için nohut, ceviz ve kuru soğanı tercih ettim. Siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz ama bir tavsiyem de kuru soğan ve ıspanak olabilir. Ispanakla hazırlanan etsiz içli köfte tarifi de oldukça lezzetli olmaktadır. Şimdi bu nefis içli köftenin tarifine geçelim.

Etsiz İçli Köftenin Malzemeleri

İç Harcının Malzemeleri
Dış Hamurunun Malzemeleri
Etsiz İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Bir önceki gün akşam nohudu ıslayın ve sabah kalktığınızda nohudu 30 dakika haşlayın. Nohut soğuyunca kabuklarını çıkardığınızda ikiye ayrılacaktır. İki adet soğanı ince ince kıyın ve tuz ilave ederek yıkayın ve süzün. Soğanı iyice süzün ki hiç su kalmasın. Şimdi iç harcı için yazmış olduğum tüm malzemeleri derin bir kap içerisinde karıştırın. Karışım içerisinde tahin ve limon suyu olduğu için biraz katı bir kıvamlı olacaktır.

Etsiz içli köftenin hamurunu hazırlamaya başlayın. Kırılmış buğday ve ince buğdayı bir kaba alın ve üzerine tarifte verdiğim baharatları ilave edin. Karışımı iki su bardağı soğuk su ile ıslatın ve yoğurmaya başlayın. Yoğurdukça suyunu çekecektir. Suyunu çektikçe bir bardak daha su ilave edebilirsiniz. Şayet et makinanız varsa makinadan iki defa çekerseniz daha güzel oluyor. Hamur kıvamına geldikten sonra ceviz büyüklüğünde koparın ve başparmağınızla içini oyun. Oydukça kalınlığı incelecektir. Bu ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır. Ardından hazırlamış olduğunuz iç malzemesinden bir kaşık koyun ve üst kısmındaki açıklığı hamuru büzüştürerek kapatın. Tüm malzemeleri de bu şekilde hazırladıktan sonra haşlama işlemine başlayabilirsiniz.

Etsiz içli köfteleri pişirmek için büyük bir tencere içerisine 1,5 litre su koyun ve yeterince tuzunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca yarım limonun suyunu sıkın ve ardından köfteleri tek tek suyun içerisine bırakın. Tencereyi çok sayıda köfte ile doldurmayın biraz seyrek olsun. Attığınız köfteler tencerenin dibine çökecektir. Bir müddet kaynadıktan sonra pişen köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayacaktır. Üste çıkan pişmiş demektir. Bir kevgirle köfteleri çıkarabilirsiniz. İçli köftelerinizin hepsi piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

" } ] }