{ "title": "Dondurulmuş İçli Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/dondurulmus-icli-kofte.gif", "date": "20.01.2024 15:22:41", "author": "Lale Bulduklu", "article": [ { "article": "Dondurulmuş içli köfte ev hanımları için her zaman bir kolaylık olmaktadır. Aniden bir misafir geldiğinde veya yemek yapacak zaman bulamadıklarında derin dondurucuyu açıp hemen hazırlanmış içli köfteyi çıkartarak pişirmek oldukça pratik olmaktadır. Bu nedenle evde boş zamanınız olduğunda içli köfte hazırlayıp derin dondurucuda saklamanızı tavsiye ederim. Son yıllarda marketlerde de dondurulmuş içli köfteler bulunabilmektedir. Şimdi içli köftenin tarifine geçelim.

Dondurulmuş İçli Köftenin Malzemeleri

İçli Köftenin Dış Malzemeleri
İçli Köftenin İç Malzemeleri
Dondurulmuş İçli Köfte Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç malzemesini hazırlayalım. Yağlı kıymayı, çok ince kıyılmış soğanı bir yemek kaşığı sıvıyağı karıştırarak bir tavada kavuralım. Kavururken iki çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz. Ardından ceviz içi, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı karıştırarak bir müddet daha kavuralım ve soğumaya bırakalım. İç malzeme hazır olduktan sonra dış malzemesini hazırlayalım.

Dondurulmuş içli köfteyi hazırlamak için İnce bulgur ve kıymayı et çekme makinasından veya robottan iki defa çekerseniz daha güzel olmaktadır. Kıyma ve ince bulgur karışımının içerisine ince kıyılmış soğanı, tuzu, baharatları ve iki yemek kaşığı unu ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Dış harcımız yeterli kıvama geldikten sonra ceviz büyüklüğünde kopararak başparmağınızla içini oyun ve bir yemek kaşığı hazırlamış olduğunuz iç malzemesi ekleyerek üzerini büzüştürerek kapatın. Tüm malzemeleri de aynı şekilde hazırladıktan sonra bir seferde tüketebileceğiniz kadar içli köfteyi bir buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuya atın. Ne zaman çıkarmak isterseniz çıkarıp suda haşlayarak pişirebilirsiniz.
" } ] }