{ "title": "Dalyan Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/dalyan-kofte(3).jpg", "date": "19.01.2024 09:46:57", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Dalyan köfte, Türk mutfağında köfte en çok sevilen ve oldukça da fazla tercih edilen bir yemektir. Köfte çeşitleri çok tercih edildiği için epey fazladır. Çocukların olsun yetişkinlerin olsun en sevdiği yiyeceklerden bir tanesidir köfte. Köfte deyince aklımıza hemen birkaç tane en çok tercih edilen köfteler gelir. Bu köftelerden bir tanesi de dalyan köfte. Dalyan köfte hem çok güzel hem de kolay bir köftedir. Başlı başına bir yemek olan dalyan köfte çok da sevilir. Şimdi gelelim bu güzel lezzetin tarifine.

Dalyan köfte için gerekli malzemeler
Dalyan köfte iç harcı için gerekli malzemeler
Dalyan köfte nasıl yapılır?

Aldığınız kıymanın biraz yağlı olması etin yani yemeğin daha iyi pişmesini sağlayacaktır. İlk olarak köfte için 2 adet kuru soğanı rendeleyin. Daha sonra bayat ekmekleri robottan geçirin ve onu da ekleyin. En son olarak etini ve yumurtaları ile baharatlarını ekleyin ve iyice yoğurun. Tam anlamı ile kıymayı yoğurduktan sonra kesme tahtasının veya tezgâhın üzerine streç film serip kıymayı üzerinde eliniz ile dikdörtgen olacak şekilde açın. Kıymayı açtıktan sonra ortasına ilk olarak haşlanmış yumurtaları boyuna olacak şekilde dizin. Daha sonra her iki tarafına da havuçları dizin ve bezelyeleri de ekleyin. En son olarak sıvıyağı da gezdirip streç film yardımı ile kıymayı rulo haline getirip fırın tepsisine yerleştirin. Biraz da köftenin üzerini yağlayıp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede köftenin üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }