{ "title": "Çiftlik Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/ciftlik-kofte.jpg", "date": "20.01.2024 09:35:40", "author": "ESRA TOPAL", "article": [ { "article": "
Çiftlik Köfte, sebzelerin en vitaminlilerini içeriğinde barındırması sebebiyle oldukça vitaminli bir köfte çeşididir. Köfte severler için oldukça değişik ve güzel sunum çeşitleri arasında yer alan çiftlik köftenin malzemelerini temin etmek de oldukça ekonomik şekildedir. Çiftlik köftesinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta köfte harcını hazırladığınızda yoğurduktan sonra bir müddet dinlemeye almalısınız.

Çiftlik Köfte Malzemeleri
Sebze Harcı için
Çiftlik Köfte Nasıl Yapılır?

Köfte harcını hazırlamak için öncelikle iyice yıkanan maydanozları bir güzel temizleyip kıyalım. Soğanı küçük küçük doğrayarak rendeleyelim. Rendelediğimiz soğanı ve maydanozu çukur bir kaba alalım. Yoğurmak için sırayla galeta unu, yumurta, kıyma ve baharatı ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yoğurduğumuz bu hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparalım ve yuvarlayarak una bulayalım.

Diğer taraftan sebzeli karışımı hazırlamak için kereviz, patates ve soğanın kabuklarını soyalım küp olacak şekilde doğrayalım. Havuçları da temizleyerek doğrayalım ve kerevizi malzemeye katmadan önce kararmaması için limonlu suda 5 dakika kadar bekletelim. Diğer yandan maydanozu da kıyalım ve sebzeli karışımı ayarlayalım.

Derin bir tencerede tereyağını ısıtarak soğanları ilave edelim ve kavurmaya başlayalım. Domates püresini de ilave ederek 1-2 dakika daha kavuralım. Üzerine sırasıyla havuç, kereviz ve konserve domatesleri de ekleyerek 2-3 dakika daha pişirelim. Son olarak sıcak suyu da ilave ederek bir taşım kaynatalım ve köfteleri de ekleyerek yaklaşık 10 dakika daha pişirelim. Karışıma patates ve bezelyeleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelim ve en son yemeğin pişmesine yakın kıyılmış maydanozu da ekleyelim. Baharatları da ekleyelim ve yanında pirinç pilavı ile servis edelim.

Afiyet Olsun.
" } ] }