{ "title": "Bulgurlu İçli Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/bulgurlu-icli-kofte.gif", "date": "19.01.2024 18:46:39", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "Bulgurlu içli köfte özellikle Malatya ve Gaziantep yöremizin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İçli köftenin yapımı biraz zor olmakla beraber nefis lezzetiyle bu zorluğa değecektir. İçli köftenin zorluğu kişinin el becerisine göre değişiklik göstermektedir. İçli köfte yapmanın püf noktası hamurunun iyi yoğurulmasıdır. Hamuru iyice yoğurup macun şekline getirmeyi başarabilirseniz güzel bir ziyafet çekebilirsiniz. İçli köfteyi mutlaka ıslak elle oymalı ve bol yağda kızartmalısınız. Genellikle tembel kadınlar bulguru önce ıslatır ve kabarmasını sağladıktan sonra yoğurur. Fakat içli köftenin lezzetli olması için suyla ıslatmadan yoğurmalı ve yoğururken çok az miktarda su ile karıştırmalısınız. İç harcını önceden hazırlamalı ve soğumasını sağlamalısınız. Hatta iç malzemenin donmasını sağlarsanız daha iyi olmaktadır. İçli köftenin hamurumu yoğurduktan sonra fazla bekletmeden hemen yapımına başlamalısınız. Şimdi lezzetli bir bulgurlu içli köfte tarifine geçiyoruz.