{ "title": "Adana İçli Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/adana-icli-kofte.gif", "date": "21.01.2024 11:09:39", "author": "hülya ellikçi", "article": [ { "article": "
Adana İçli Köfte bayanların evde çok rahat bir şekilde hazırlayabilecekleri ve elbette acılı köfteler arasında yer alıyor. Hem acıdan hem de içli köfteden hoşlanıyorsanız tercihinizi bu köfte çeşidinden yana kullanabilirsiniz. Hem aileniz hem de misafirlerinize Adana mutfağından bir yemek sunmak için ideal olduğunu söyleyebiliriz. Biraz zahmetli olmakla beraber oldukça lezzetli bir tarif olduğuna emin olabilirsiniz.

Adana İçli Köfte Malzemeleri

İç malzemeleri
Dış malzemeleri
Köfteleri haşlamak için malzemeler
Adana İçli Köfte Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için de ilk olarak soğanlarla işe başlıyoruz. Daha lezzetli olması bakımından mor soğan kullanmanız çok daha doğru olacaktır. Üstelik mor soğan sulanmayacağı için çok daha rahat hazırlamanıza olanak sağlayacaktır. Soğanlarımızı kabuklarından ayırıp çok küçük küpler halinde doğruyoruz. Robotla kullanmanız ya da rendelemeniz de soğanın sulanmasına neden olacağından doğramak daha doğru olacaktır.

Soğanlarımız hazır olduktan sonra bir tencere içerisine kıymayı alıyoruz. Hafif ateşte biraz suyunu bırakıp çekmesini bekliyoruz ve bu sırada da topaklanma olmasın diye karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra da tereyağını ekliyoruz. Sıvıyağ kullanmak iç köftenin donmamasına neden olacağından ve çatlamalara sebep olacağından katı yağ kullanmanız daha doğru olacaktır.

Tereyağı eridikten sonra soğanları da tencereye ekliyoruz ve iyice kavuruyoruz. Soğanlar da suyunu salıp çektikten sonra salça, baharatlar ve tuzu ekliyoruz. Sonra iç harcımızı iyice kavurarak altını kapatıyoruz. Daha sonra da geniş bir tepsiye iç harcı alarak tepsiye yayıp boşaltarak soğuması için beklemeye alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince derin dondurucuya alıp tamamen donmasını bekliyoruz.

İç harcımız hazır olduktan sonra dış malzememizi hazırlamaya başlıyoruz. Adana içli köfte dışı için hamuru iyice yoğurmak ve macun kıvamına gelmesini sağlamak gerekiyor. Bunun için de bulguru ve irmiği yoğurma kabına alıyoruz. İçerisine 2 su bardağı ılık suyu da ekleyerek iyice yoğurmaya başlıyoruz. Daha sonra da unu ekliyoruz ve 3 su bardağı suda ekleyip salça ve baharatları ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Daha sonra da ara ara su vererek güzel bir şekilde yoğuruyoruz. Hamurun kıvam alıp dağılmaması çok önemli bunun için de yanınızda ılık su bulundurmanız ve ara ara su eklemeniz önemli.

Daha sonra da hazırladığımız dış hamurdan 10 adet yumurta büyüklüğünde beze elde ediyoruz. Bu bezelerden birini elimizi ele alıp hafifçe içini açarak içerisine iç harcımızdan ekleyip ellerimizle yuvarlayarak şekil veriyoruz. Kapatılan kısmı altta kalacak şekilde bırakıyoruz. Kalan tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra bir tepsiye dizdiğimiz Adana içli köfte hamur bezelerini dolaba kaldırıp biraz dinlendiriyoruz.

Bezeler dinlenirken haşlama işlemi için büyük bir tencereye su koyun ve içine biraz tuz ve 2 ya da 3 adet limon tuzu koyuyoruz. Kaynayınca köfteleri içerisine dikkatlice atıyoruz. Köfteler suyun dibine düşecektir, ancak köfteler suyun yüzeyinde duruyorsa pişmiş demektir. Köftelerin suyuna attığınız tuz ve limon tuzu sayesinde köfteleriniz patlamadan pişecektir. Tüm köfteleriniz pişince servis tabağına alın.

Afiyet Olsun.
" } ] }