Sini Köfte



Sini köfte, Mersin yöresine ait olan sini köfte tarifi mersinde ve Anadolu'nun hemen hemen her yerinde yapılmakta ve severek tüketilmektedir. Kolay ve pratik olan sini köfte tarifini sizde evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Akşam yemeklerinde, günlerinizde ve aniden gelen misafirlere bu benzersiz lezzeti ikram edebilir, sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Sini köfte malzemeleri kolay bulunan çok az el becerisi gerektiren bir tariftir. İçli köfte yapabilmek için usta  ve pratik olmak gerekir. Ancak bu sini köfte  tarifinde içli köfte tadını yakalayıp kolaylıkla el becerisi gerektirmeden yapabilirsiniz. Şimdi sini köfte malzemeleri ve yapım aşamasına geçelim, 

Sini köfte için gerekli malzemeler

Hamuru için
  • 4 su bardağı sarı ince bulgur,
  • Islatmak için 3 su bardağı su,
  • 4 adet patates,
  • 2 su bardağı un,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • Karabiber,
  • 2 tatlı kaşığı kadar tuz,
İç harcı için
  • 5 adet kuru soğan,
  • Yarım kg yağsız kıyma,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Sıvı yağ,
  • 1 adet çarliston biber,
  • 1 adet büyük domates,
  • Dövülmüş ceviz,
  • Tere yağ,
  • Kekik, Çemen, Pul biber, Kimyon, Karabiber ve yeteri miktarda tuz.
Sini köfte yapılışı, Sini köftenin yapılışına soğanları ince ince doğrayarak başlayalım.
Sini Köfte

Tencere içerisine doğradığımız soğanları koyup bir miktar sıvı yağ koyarak kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine kabuklarını soyup ince ince doğradığınız domatesi, biberi ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kavrulan karışımın üzerine salça ilave edip son olarak baharatları, tuzu ve cevizi koyup karıştıralım. Hazırladığımız iç harcı bir kenara alarak köfte hamuru yapılışına geçebiliriz. Köfte hamuru için bulguru verdiğimiz ölçülerde su ile ıslatalım ıslanan bulgurun içerisine salçayı, unu haşlayıp kabuklarını soyup püre haline getirdiğimiz patatesleri, karabiberi ve yeteri miktarda tuzu ekleyerek azar azar su ilavesi ile yumuşak bir köfte hamuru kıvamı elde edinceye kadar yoğuralım. Eğer bu şekilde uğraşmak istemiyorsanız bütün malzemeyi robota çekerek güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Elde ettiğiniz hamuru 2 eşit parçaya bölünüz. Büyük bir bor camın alt tabanını yağlayın ve ayırdığınız köfte hamurunun yarısını koyup iyice düzeltin. İç harcı ortasına düzgün bir şekilde yayın kalan köfte hamurunu streç üzerine koyup bor camın boyutuna göre merdaneyle açtıktan sonra üst tabana yerleştirin. Elinizle açıkta kalmayacak şekilde sini köfteyi düzeltin. Kare şeklinde dilimledikten sonra her dilimin üzerine 1 parça tere yağı koyun. Önceden ısıtılmış yaklaşık 200 derece fırında 30-40 dakika arasında pişirin. Sini köftenin piştiğinden emin olduktan sonra fırından alabilir sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 16:58:56





Sini Köfte Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Sini Köfte"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Patatesli Sulu Köfte

Patatesli sulu köfte, Bir çoğumuzun bugün ne pişirsem diye düşünür dururuz. Hep besleyici hem doyurucu hemde lezzetli bir yemek yapmak için düşünür dururuz. Genelde de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Pata...

Ekmek Köftesi

Ekmek köftesi, çalışan bayanların boş saatlerinde hazırlayıp buzlukta muhafaza ederek misafir ve ailesine ikram edebilecek bir köfte tarifidir. Ekmek köftesi çocukların vazgeçilmez yemekleri arasında yer almaktadır. Patates kızart...

Bulgurlu Köfte

Bulgurlu Köfte: Türk mutfağı dünyada en beğenilen mutfaklar arasındadır. Farklı yörelere özgü birbirinden lezzetli yemekleri ile meşhurdur Türkiye. Bugünkü yazımızda size bu lezzetlerden bulgurlu köftenin nasıl yapıldığını anlatac...

Güveçte Köfte

Güveçte köfte, Güveç yemekleri en lezzetli pişen ve tadı mükemmel olan yemeklerden bir tanesidir. Güveçte pişen yemekte daha güzel bir lezzet bir koku vardır. Buda güveçten kaynaklanır elbette. Güveç yemekleri kadar köfte de türk...

Ekşili Sulu Köfte

Ekşili sulu köfte, ekşili sulu köfte hem lezzeti hem yapımının kolay olması hem de annelerimizin bizlere sunduğu damak tadı benzerliği ile, coğrafyamızın en sevilen yemekleri arasında yerini almaktadır. Bulgur ve bulgur çeşitlerin...

Kaşarlı Köfte

Kaşarlı köfte, köfte büyük küçük herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir. Hele de kaşarlı köfte denildi mi akan sular durulur çoğu insan için. Oldukça lezzetli ve besleyici protein bakımından zengin bir besindir. Kaşarlı köfte fı...

Bulgurlu Köfte Tarifi

Bulgurlu Köfte Tarifi, bu köfte çeşidi genellikle herkesin alışık olmadığı bir köfte olarak düşünülebilir. Aslında aynı sulu köfte gibi hazırlanıyor, fakat sadece kıyma eklenmeden ince bulgur ile yapılan bir köftedir. Bulgurlu köf...

Püreli Köfte

Püreli Köfte, kızarmış nar gibi görünümüyle oldukça etkileyici ve lezzeti bakımından da favori olan yemek türlerindendir. Sulu yemek yapan hemen hemen her lokantada büyük bir tepside görebileceğiniz bu yemek için kullanacağınız...

Hasanpaşa Köfte

Hasan Paşa Köfte, Patates ve köfte her daim birbirlerine çok yakışan ve yediden yetmişe herkesin severek yediği bir lezzetlerdir. Ancak köfte patates olmadan yarım kalır patates de köfte olmadan yarım kalır. Patates ile köftenin y...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018