Rosto Köfte



Rosto Köfte, davetlerde ana yemeğin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Köftenin kendi proteininin yanında içine konulan yumurtalar ile daha da besleyici bir yemek haline gelir. İç malzemeler hazırladıktan sonra rosto köftenin yapımı oldukça kolaydır. Rosto köfte servis yapılırken yanında mutlaka patates püresi de olmalıdır. Bu iki yemek birbirini çok iyi şekilde bütünler. Yanına tekrar pilav yada makarna yapılmasına ihtiyaç duyulmayan bir yemektir. 

Rosto Köfte İçin Malzemeler

Köftesi İçin
  • 1 kilo köftelik kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 7-8 dilim bayat ekmek içi
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yumurta akı
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvı yağ
İçi Malzemeler İçin 
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 su bardağı taze bezelye
  • 1 yumurta sarısı
Sosu İçin 
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik 
  • Bir miktar su

Rosto Köfte Yapılışı

Rosto köfte yapımı için öncelikli olarak bir kaç ön hazırlık gereklidir. Bunun için öncelikli olarak  taze bezelye su dolu tencerede yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Aynı şekilde havuç da kabukları soyularak doğranmadan bütün halde haşlanır. Haşlanan malzemelerin sularının süzülmesi ve soğuması için süzgeçte bekletilir. 2 adet yumurta da küçük bir cezvede yaklaşık 5-6 dakika haşlanır. Yumurtalar haşlandıktan sonra kabukları soyularak bütün halde bir kenarda bekletilir. Diğer bir yandan köfte hazırlığı yapılır. Bunun için derince bir karıştırma kabı tercih edilebilir. Soğanlar ve sarımsakların kabukları soyulduktan sonra rende yardımıyla karıştırma kabına rendelenir. Bayat ekmek içleri mutfak robotunda toz haline getirilir ve karıştırma kabına eklenir. Ardından maydanozlar yıkanır ve sap kısımlarından ayıklanır.
Rosto Köfte

Maydanozlar kesme tahtasında çok ince kıyılarak karıştırma kabının içine ilave edilir. Kıyma dahil diğer geri kalan tüm malzemeler de karıştırma kabına eklenerek köfte harcı yoğrulmaya başlanır. Tüm malzemelerin iyice özleşmesi için yaklaşık olarak 5-6 dakika kadar yoğurma işlemine devam edilir. Hazırlanan köfte harcının dinlenmesi için buzdolabında yaklaşık yarım saat kadar bekletilmesi gerekir. Tüm bu işlemler bittikten sonra köfte harcı buzdolabından çıkarılır. 

Mutfak tezgahına genişçe streç film yada folyo kağıt serilir. Bunun amacı köfteye daha rahat şekil vermektir. Köfte harcı mutfak tezgahına alınır ve el yardımıyla bastırılarak dikdörtgen şeklinde açılır. Tezgaha serilen köftenin her bir tarafının eşit kalınlıkta olmasına dikkat edilir. Köftenin içerisine haşlanmış havuç, bezelye ve yumurtalar yerleştirilir. Daha sonra köfte tüm malzemelerin üzerini örtecek şekilde kapatılır. Bunun için tezgaha serili olan folyo kağıttan yada streç filmden destek alınabilir. Rosto köftenin pişirileceği fırın kabı iyice yağlanır ve köftenin katlanan kısmı alt tarafta kalacak şekilde fırın kabına yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Rosto köfte önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirilir. Bu esnada sos hazırlığı yapılır. Sarımsakların kabukları soyulur ve ince ince kıyılır. Bir tavaya bir miktar sıvı yağ eklenerek yağ kızdırılır. Daha sonra sarımsaklar eklenerek kavrulur. Hemen arkasından kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesler ilave edilir. Domatesler biraz eridikten sonra salça ilave edilir. Salça bir miktar kavrulduktan sonra kıvamlı bir sos elde edebilmek için ölçülü olarak bir miktar su ilave edilir. Sos kaynarken baharatlar eklenir ve sos ocaktan alınır. Fırından çıkarılan rosto köfte bir süre oda sıcaklığında dinlendirilir. Daha sonra dilimlenerek servis tabağına alınır. Servis tabağına alınan rosto köftenin üzerine hazırlanan sostan kaşık yardımıyla dökülerek sıcak olarak sunum yapılır. 

Afiyet Olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 11.07.2016 18:56:13





Rosto Köfte Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Rosto Köfte"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Mercimekli Köfte

Mercimekli köfte, hem iştah açıcı hem de nefis, lezzetli ve pratik bir tarif olmakla beraber Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Özellikle Gaziantep yöresinin sofralarının en önemli yiyeceklerinden bir tanesidir. Gaziante...

Güveçte Köfte

Güveçte köfte, Güveç yemekleri en lezzetli pişen ve tadı mükemmel olan yemeklerden bir tanesidir. Güveçte pişen yemekte daha güzel bir lezzet bir koku vardır. Buda güveçten kaynaklanır elbette. Güveç yemekleri kadar köfte de türk...

Püreli Köfte

Püreli Köfte, kızarmış nar gibi görünümüyle oldukça etkileyici ve lezzeti bakımından da favori olan yemek türlerindendir. Sulu yemek yapan hemen hemen her lokantada büyük bir tepside görebileceğiniz bu yemek için kullanacağınız...

Patatesli Sulu Köfte

Patatesli sulu köfte, Bir çoğumuzun bugün ne pişirsem diye düşünür dururuz. Hep besleyici hem doyurucu hemde lezzetli bir yemek yapmak için düşünür dururuz. Genelde de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Pata...

Bulgurlu Köfte Tarifi

Bulgurlu Köfte Tarifi, bu köfte çeşidi genellikle herkesin alışık olmadığı bir köfte olarak düşünülebilir. Aslında aynı sulu köfte gibi hazırlanıyor, fakat sadece kıyma eklenmeden ince bulgur ile yapılan bir köftedir. Bulgurlu köf...

Bulgurlu Köfte

Bulgurlu Köfte: Türk mutfağı dünyada en beğenilen mutfaklar arasındadır. Farklı yörelere özgü birbirinden lezzetli yemekleri ile meşhurdur Türkiye. Bugünkü yazımızda size bu lezzetlerden bulgurlu köftenin nasıl yapıldığını anlatac...

Ekşili Köfte

Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...

Köfte Çorbası

Köfte Çorbası; Anadolu'da yapılan ve çok beğenilerek yenilen bir köfte çeşididir. Kıymayla yoğrularak kuru bulguru diğer malzemelerle yumuşatmak gerekir. Biraz fazla yoğurun ki dağılmasın köfteleriniz. Şimdi bu lezzetli tarifimi s...

Pideli Köfte

Pideli Köfte, Gaziantep ve Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Haziran - 2018