Püreli
Köfte, kızarmış nar gibi görünümüyle oldukça etkileyici ve lezzeti bakımından
da favori olan yemek türlerindendir. Sulu yemek yapan hemen hemen her lokantada
büyük bir tepside görebileceğiniz bu yemek için kullanacağınız kıymanın
özellikle yeni çekilmiş ve sinir ile yağları alınmış yumuşak kıyma olması
gerekmektedir. Şimdi bu lezzetli
tarifin yapım aşamalarından bahsedelim;
Püreli Köfte Malzemeleri
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı kaşar
peyniri rendesi
Köftesi İçin
- 1 adet orta boy soğan
- 500 gr. çekilmiş et
- 2 diş sarımsak
- 3 dilim bayat ekmek
içi
- 1 adet yumurta
- Karabiber, Kırmızı
Biber, Kimyon, Tuz
Patates Püresi İçin
- Yarım su bardağı süt
- 2 orta boy patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı
tereyağı
Püreli Köfte Yapılışı
Derin bir yoğurma
kabında köftemizi hazırlamak için soğan, sarımsak, kıyma, ekmek içi, yumurta, karabiber, kırmızıbiber,
kimyon ve tuzu ilave ederek iyice harmanlayarak yoğuralım.
. Hazırlanmış olan
kıymayı bir müddet dinlendirdikten sonra köfte olarak hazırlayalım.
Yuvarlak büyük şekilde yaptığınız köfteleri fırında üzerleri kızarana kadar
önceden ısıtılmış fırına verelim. 190 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişen
köfteler soğumadan diğer yandan patates püresini hazırlayalım. Bunun için
de haşlanmış patateslerin kabuklarını soyalım ve derin bir kapta iyice ezelim.
Üzerine sırasıyla süt, tuz, tereyağı, kaşar peynirini ilave edelim ve iyice
harmanlayalım. Köftelerin iç kısımlarını bir kaşık ile iyice yassılaştırarak
patates püresi ile dolduralım. Diğer yandan ayrı bir kapta salçayı, sıcak su ile ezelim ve köftelerin olduğu tepsiye dökelim.
Son olarak köftelerin her yerini kaplayacak şekilde üzerlerine kaşar peyniri
rendesi serpiştirelim ve fırına verelim. Kaşar peynirler eriyip iyice kızarana
kadar fırında pişen patates püreli köftelerimizi çıkarabiliriz.
Afiyet Olsun.
Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 12:24:27
0 Yorum Yapılmış "Püreli Köfte"
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Çiğ köfte kalori, Bu
makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında
genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak
sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...
Patatesli sulu köfte, Bir çoğumuzun bugün ne pişirsem diye düşünür dururuz. Hep besleyici hem doyurucu hemde lezzetli bir yemek yapmak için düşünür dururuz. Genelde de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Pata...
Pideli Köfte, Gaziantep ve
Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen
oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti
lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...
Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...
İzmir köfte, İzmir köfte çok sevilen adını İzmir ile duyuran fakat her yörede her evde pişen bir köfte tarifidir. Oldukça sevilen ve sıklıkla yapılan özel günlerde sofraların baş tacı olan bir köfte çeşididir. Doyurucu ve lezzetli...
Tire köfte, İzmir yöresine ait olan tire köftesi ismini İzmir'in tire ilçesinden almaktadır. Orijinal tire köftesi uzun şişelere geçirilerek odun ateşinde pişirilir. Ancak sizin için hazırladığımız bu tarifle tire köfte sini ev or...
Şiş köfte; Evde yapılan ve en sevilen et yemeklerindendir. Yapılışının pratik olması nedeniyle birçok kadının tercih ettiği bu et yemeği aralarda, et yemek isteyen herkesin yapabileceği bir yemektir. Farklı lezzetlerden bir tanes...
Kaşarlı köfte tarifi, son günlerde zevkle yapmaya başladığım ve tükettiğim kaşarlı köfte bilhassa eve misafir geldiği zamanlar daha çok yapmaya başladım. Kaşarlı köftenin yapımı biraz zahmetli olsa da sonuç mükemmel olup tamda ağı...
Dalyan köfte,Türk mutfağında köfte en çok sevilen ve oldukça da fazla tercih edilen bir yemektir. Köfte çeşitleri çok tercih edildiği için epey fazladır. Çocukların olsun yetişkinlerin olsun en sevdiği yiyeceklerden bir tanesidir...
Mercimekli köfte, hem iştah açıcı hem de nefis, lezzetli ve pratik bir tarif olmakla beraber Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Özellikle Gaziantep yöresinin sofralarının en önemli yiyeceklerinden bir tanesidir. Gaziante...
|
|