Kırmızı Mercimek Köftesi



Kırmızı mercimek köftesi, kırmızı mercimek, baklagiller familyasından olup kabuklu mahsullerin kurutulan toplumlarıdır. Besin değeri bakımından oldukça yüksek olan mercimek; Orta Doğu, Akdeniz ve Hindistan bölgelerinde vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Kısa pişirme süresine sahip olan ve ıslatma gereği olmayan mercimek; haşlamalar, köfteler, börekler, çorbalar, salatalar, makarna sosları, atıştırmalık ve hatta keklerde bile kullanılabilmektedir. Mercimeğin içerisindeki yüksek protein nedeni ile daha çok et yemeklerinin içerisinde veya yanında tüketilmektedir. Birçoğumuzun bilmediği mercimekten elde edilen un ile farklı unlar karıştırılarak bebek maması, ekmek ve kek yapımında da kullanılabilmektedir. Yağ oranı düşük olan mercimek; vitamin ve mineral bakımından zengin lif içeren bir baklagildir. Sağlıklı olmak ve hastalıklardan korunmak için oldukça faydalıdır.

Kırmızı Mercimek Köftesi İçin Malzemeler:
  • 1 buçuk su bardağı kırmızı mercimek 
  • 6 su bardağı su
  • 2 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • 1 bağ yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 4 dal nane
  • 1 adet orta boy patates
  • Tuz, kimyon, karabiber, pul biber ve limon
  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ 
Kırmızı Mercimek Köftesi Yapılışı

Kırmızı mercimek köftesi için öncelikle 6 su bardağı suyumuzu (kaynamış sıcak su olmalı) tencerimize alıp içine yıkanmış mercimeği ve küp küp doğranan patateslerimizi atıyoruz.
Kırmızı Mercimek Köftesi

Üzerinde bir miktar su kalana kadar haşlıyoruz. Köfte leğenimize bulgurumuzu alıp üzerine tercih ettiğiniz miktarda baharatlarımızı da ekliyoruz. Haşlama işlemi son eren kırmızı mercimeğimizi ocaktan alır almaz bulgurumuzun üstüne döküyoruz. Kaşık yardımı ile karıştıralım. Bulgur ve mercimek özleşene kadar üzerini kapatıp bir kenarda bekletiyoruz. Bu sırada maydanoz, nane ve yeşil soğanlarımızı ince ince doğruyoruz. Şişen bulgurun içine salçamızı ekleyip yoğurma işlemine başlayalım. Doğradığımız yeşillikleri köftemizin üzerine yayalım. Daha sonra sıvı yağını tavaya alıp kızarması için ocağa koyalım. Yağın yanmamasına dikkat edelim. Kızaran yağı yeşilliğin üzerine gezdirelim. Elimizi yakmadan hafif hafif köftemizi harmanlayalım. Köfte şeklini vererek servise hazır hale getirdiğiniz kırmızı mercimek köftesi Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 11.07.2016 18:49:23





Kırmızı Mercimek Köftesi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Kırmızı Mercimek Köftesi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Mercimekli Köfte

Mercimekli köfte, hem iştah açıcı hem de nefis, lezzetli ve pratik bir tarif olmakla beraber Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Özellikle Gaziantep yöresinin sofralarının en önemli yiyeceklerinden bir tanesidir. Gaziante...

Güveçte Köfte

Güveçte köfte, Güveç yemekleri en lezzetli pişen ve tadı mükemmel olan yemeklerden bir tanesidir. Güveçte pişen yemekte daha güzel bir lezzet bir koku vardır. Buda güveçten kaynaklanır elbette. Güveç yemekleri kadar köfte de türk...

Püreli Köfte

Püreli Köfte, kızarmış nar gibi görünümüyle oldukça etkileyici ve lezzeti bakımından da favori olan yemek türlerindendir. Sulu yemek yapan hemen hemen her lokantada büyük bir tepside görebileceğiniz bu yemek için kullanacağınız...

Patatesli Sulu Köfte

Patatesli sulu köfte, Bir çoğumuzun bugün ne pişirsem diye düşünür dururuz. Hep besleyici hem doyurucu hemde lezzetli bir yemek yapmak için düşünür dururuz. Genelde de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Pata...

Bulgurlu Köfte Tarifi

Bulgurlu Köfte Tarifi, bu köfte çeşidi genellikle herkesin alışık olmadığı bir köfte olarak düşünülebilir. Aslında aynı sulu köfte gibi hazırlanıyor, fakat sadece kıyma eklenmeden ince bulgur ile yapılan bir köftedir. Bulgurlu köf...

Bulgurlu Köfte

Bulgurlu Köfte: Türk mutfağı dünyada en beğenilen mutfaklar arasındadır. Farklı yörelere özgü birbirinden lezzetli yemekleri ile meşhurdur Türkiye. Bugünkü yazımızda size bu lezzetlerden bulgurlu köftenin nasıl yapıldığını anlatac...

Ekşili Köfte

Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...

Köfte Çorbası

Köfte Çorbası; Anadolu'da yapılan ve çok beğenilerek yenilen bir köfte çeşididir. Kıymayla yoğrularak kuru bulguru diğer malzemelerle yumuşatmak gerekir. Biraz fazla yoğurun ki dağılmasın köfteleriniz. Şimdi bu lezzetli tarifimi s...

Pideli Köfte

Pideli Köfte, Gaziantep ve Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Haziran - 2018